vinterstemning

Om oss

Fosseskansen Fosseskansen

Huset er delt opp i 2 etasjer, som er våre 2 avdelinger. Fra høsten 2018 får avdelingene nye navn, Løveungen (nede)og Frøken Kanin (oppe). De yngste barna (ettåringene) vil fortsatt være i første etasje av praktiske og sikkerhetsmessige årsaker, men ellers blir gruppene blandede avdelinger. Løveungen blir 13 barn og Frøken kanin har 15 barn.Vi kommer til å legge stor vekt på å være et hus og på å dele inn i grupper på tvers av avdelinger. Vi følger normer for pedagogisk bemanning med 3 pedagoger og har allerede bemanningsnormen med max 3 små/6 store pr voksen. Vi vektlegger leken og friluftsliv, som betyr at vi er mye ute. Vi har en grillhytte og 1 gapahuk som vi bruker daglig.

Vår åpningstid er 06.45-16.30

 120

 

Fosseskansen barnehage åpnet dørene 13. august i 1992. Da hadde en gruppe foreldre ansatt ved Trondheim Energi, selv satt i stand en gammel maskinistbolig de hadde fått leie av Trondheim Energi. Det ble mange tusen dugnadstimer, fordelt på engasjerte mennesker, ute etter ett godt tilbud til barna sine.

Huset ligger på eiendommen Fosseskansen mellom øvre og nedre Leirfoss. Dette var i sin tid ett yndet utfluktsmål på varme sommerdager, med sval utsikt mot Nidelva. Nå er den flotte tomta ”hjem” til ca. 27 barn i alderen 10 måneder og frem til skolestart.

Barnehagen eies av 7 faste ansatte.

Styret i barnehagen består av ekstern styreleder, 4 foreldre og to styremedlemmer valgt ihht barneahagens vedteketer. Styret velges av eierne, og skal være et organ som sikrer forsvarlig drift av barnehagen.